Wednesday, May 12, 2010

P1 WIMAX SPEED.. ALSO STREAMYX PROMO

lalala... aku nak tulis pasal speed internet aku.. lani aku pakai p1 wimax, disebabkan internet streamyx aku terpaksa ditutup dan aku nak buka akaun baru, tmnet cakap diorang memerlukan sebulan untuk tutup akun streamyx aku kat rumah nih.. hhoho

aku pinjam n ada laa bayaran lebih skit.. paham tak?
camni, dekat uitm aku pakai p1wimax, dekat rumah aku aku pakai streamyx, baru2 nih streamyc ade buat promosi untuk budak first n second year university, promo nih memang murah habis sekali dengan dapat wireless internet n laptop lagi. so aku dengan rasa yang amat teruja sekali nak pasang la streamyx promo nih.. n bila aku gi je dekat tm net point ui, diorang kate satu rumah 1 akaun je @ 1 line talefon 1 akaun je, so terpaksa la aku tutup akaun lama kat umah tui atas nama ayah aku.. check punya check, ade 2 akaun, satu 1515 satu lagi streamyx yeh akaun.. so aku tutup dua2 lerh.. yang 1515 uh memang rugi aa.. ade akaun tapi takda orang pakai.. main bayar je... rugi2..

then bila aku nak buka akaun baru tuk promo uni nih, diorang kate kene tunggu sebulan lagi.. sbb ikut prosedure.. ish2.. ape ke pelik yeh, nak tutup akuan pon perlu sebulan.. kesian aku.. ish2..sekarang nih baru minggu ke 2, lambat yeh nak tunggu lagi 2 minggu... tak saba nak gune streamyx uh..

so buat masa nih, aku pakai p1 wimax yang kat uitm uh, aku bawa balik rumah pakai kat rumah, lagi pon sekarang nih tengah cuti sem, mane ade orang kat shah alam uh.. huhu.. tq2 kawan2..
kalau nak ikut kat kat kawasan umah aku memang takda dalam range bagi wimaxx nih, ade la jarak 200m ke arah taman lain baru ade.. alhamdulillah boleh gak terima sighnal.. walaupun kadang2 putus.. tapi dia sambung balik.. hehe

okies,, kat bwh nih kelajuan yang aku tangkap, baru je tangkap tadi, melebih gak kelajuan yang aku dapat malam nih.. cuma upload slow skit.. huhu


1 comment:

zulfadli said...

aku dah pasang streamyx aku.. walaupun ikutkan speed yg aku amik adalah satu pertiga dr speed p1 diatas.. tapi still boleh tgk utube.. buat ape nak laju2.. dunia semua yeh.. bak kate abg saufy..

laju2 sampai boring

dah la mahal.. ish2..

tapi streamyx aku, sbln hanya 53.. aku dapat jimat 35 sbln berbanding sblm nih