Sunday, November 14, 2010

cuti dah...

bulan sebelas dah.. ini bermakna sem 5 yang aku lalui dah habis.. yup.. dah habis.. aku free sekarang.. hoho.. hmm, apekah aktiviti yang paling best nak buat cuti nih? mmg banyak.. tapi aku banyak kerja yang perlu dilakukan di rumah nih.. mmg banyak.. buat pengetahuan.. aku punya mak, ayah bersama adik perempuan aku pergi ke syria, dah lebih kurang sebulan dah.. diorang pergi sane tak la lama sangat.. lebih kurang 3 bulan je.. yeee..... betul2.. 3 bulan.. tak la lama sangat.. so aku kene nak buat kerja la skit.. nak upgrade mane rosak.. mane yg kotor.. mane yang tak tersusun.. mane berhabuk.. aku kene betulkan.. semua.. huhu

buat mase sekarang aku tak buat banyak sangat.. aku just kemas skit2 je.. banyak sangat nak buat.. ye aa.. lepas satu.. satu... tak henti.. semantara aku tengah cuti nih aku juga nak belaja memasak.. oooOoOo... boleh ke aku masak? sedapp ke? lazat ke? hehe.. haha, senang je nak masak seperti gaya kawan aku (petik ibu dan jari telunjuk sekali) senang la tuh.. huhu

3 hari lepas aku masak ayam masak merah, huhu tak la sedap sangat.. tak masin.. tak da kick.. macam kosong je... tapi bagi orang yg beginner mcm aku nih boleh la.. kira mcm hebat gak aa.. nak resepi ke? cari je kat google tak ponn kat youtube.. siap ade video sekali.. hehe mcm nih.. mula goreng ayam.. then blender cili kering dgn bawang besar.. pastu masak bhn yg dah blender tui.. sblm tuh bubuh la bawang dgn halia bersama minyak dalam kuali.. pastu masuk tomato sos dan tomato secukup rasa..dah masak sampai naik bau masuk ayam.. then masuk kacang panjang sehingga masak..masuk la garam gan gula skit supaya naik rasa skit.. huhu.. senang je.. yang penting korang cuba.. lepas nih aku nak masak gulai, kari, ayam masak kicap, telur bungkus, ikan goreng, sup ayam, sup ikan n sup daging.. banyak tui.. sempat ke aku nak belaja..

opps.. sebelum aku lupa.. tahun depan aku akan start practical.. aku dah dpt dah tempat practical di kedah.. di gurun.. di Naza manufacturing automative.. aku akan cipta kereta yang boleh terbang atas air.. atas darat n di angkasa.. harga tak mahal lebih kurang 1 million je.. murah tui.. hehe aku start practical 3 ari bulan 1.. selama 15 minggu sehingga bulan april.. fuh.. cuak gak aa.. nak buat ape kat sane, kene jadi kuli ke? nak makan ape? nak tinggal dgn sape? report camne nak buat? evaluation cmne? aa arrgg.. macam2 lerh.. mcm mane yeh.. tape2.. yang penting cool n jgn malu bertanye.. betul tak? BETUUULLLL>... hehe

No comments: